Vastuvõtt

Erialad

Abikokk

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Õppeliik3. taseme kutseõpeÕppevormtöökohapõhineEeldus alustamiseksharidusnõudetaÕppeaeg1 aasta

Abikokk on igas köögis väga oodatud ja igale kokale asendamatu abiline. Ta võtab
toiduvalmistamisel enda peale täpsust ja kiirust nõudvad ettevalmistustööd ja teeb iseseisvalt valmis lihtsamad toidud. Ametialaseks eelduseks on meeskonnatöö valmidus, st koostööd nii peakoka kui muu köögi personaliga. Abikokk on abivalmis ja kõrge pingetaluvusega ning tal tuleb sageli töötada siis kui teised puhkavad.

Võrumaa Kutsehariduskeskus pakub võimalust oma tööalaseid ja sotsiaalseid oskusi arendada töökohapõhises õppes. Õppe käigus omandab õpilane teadmised, praktilised oskused ja töövõtted ning hoiakud ja sotsiaalse valmiduse töötamaks koka juhendamisel suurköökides või restoranides ja teistes toitlusteenust pakkuvates ettevõtetes.

Õpingute vältel omandatakse järgmised kompetentsid:

  • töö planeerimine ja korraldamine;
  • kaupade haldamine;
  • toidutoorme eeltöötlemine;
  • toitude valmistamine, teenindamine.

Õpingute lõpus sooritatakse kutseeksam.

Merle Vilson